kungfuamstelveen-volwassenen.jpg

VECHTKUNST

IWKA staat voor Internal Wisdom and Knowledge Association. Binnen de IWKA worden de zogeheten interne vechtkunsten onderwezen. De meeste mensen denken dat de sterkere/grotere/snellere/hardere persoon de zwakkere/kleinere/langzamere/zachtere persoon overwint. Inkomende kracht wordt vaak met brute kracht en weerstand bestreden. Bij interne vechtkunst is het tegenovergestelde het geval.

De beoefening van interne vechtkunst is gebaseerd op ontspanning, loslaten en energiestroom. Om dit te kunnen, leer je tijdens de opleiding via eeuwenoude oefeningen jouw Shen (bewustzijn), Yi (intentie) en Qi (energie) te vergroten en te ontwikkelen. Dit is een proces dat je jouw gehele leven verder kunt doorontwikkelen.

Bij IWKA Kung Fu Amstelveen leer je je instinctief te verdedigen door jouw lichaam nieuwe reflexen aan te leren en je geest te trainen in het hier en nu te blijven. Je leert hoe je op een flexibele manier de energie van de agressor absorbeert en vervolgens kunt gebruiken en teruggeven. Dit stelt je in staat om een grotere, zwaardere, sterkere en snellere persoon te kunnen controleren.

De eerste stap om los te kunnen laten en te ontspannen, is kalmte en stilte in jezelf creëren. Hiermee wordt lichamelijke ontspanning bereikt die noodzakelijk is voor de cultivatie van interne kracht. De interne kracht is de motor die jouw lichaam aandrijft in de uitvoering van jouw zelfverdedigingstechnieken. En niet, zoals bij andere (vecht)sporten, aangedreven door spierkracht, lichaamsgewicht of -mechanica. Met de opgebouwde interne kracht kun je met minimale beweging, in de kleinst mogelijke ruimte en tijd, maximale energie naar je doel overbrengen. Hiermee ben je dus niet afhankelijk van tijd en ruimte. Het draait om energie overdracht, die wordt gestuurd door de intentie van de beoefenaar. Een effectieve en efficiënte methode dus.

Ben jij van mening dat jouw leeftijd, lichaamspostuur of gebrek aan conditie/ervaring een drempel zijn om Kung Fu te beoefenen? Neem dan twee geheel vrijblijvende proeflessen bij IWKA Kung Fu Amstelveen en ontdek hoe deze punten (leeftijd, lichaamspostuur e.d.) juist in jouw voordeel kunnen werken. Want hoe minder onnodige lichamelijke en mentale spanning aanwezig is, door een groot ego, bewijzingsdrang of haantjesgedrag, des te sneller jouw interne kracht zich ontwikkelt.

 
Harry Fung van Kung Fu Amstelveen is een zeer ervaren Sifu. Ik ben zelfverzekerder dan ooit tevoren
— Ralf, 7e graad Leadership student
 
kungfuamstelveen-volwassenen2.jpg

GEZONDHEID

IWKA Kung Fu is veel meer dan een vechtkunst. De beoefening ervan draagt significant bij aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Wanneer je kalmte en stilte in jezelf leert te creëren, leidt dit tot meer innerlijke rust, diepe ontspanning van lichaam en geest, stressreductie en daarmee vermindering van stress gerelateerde klachten. Door het leren loslaten van onnodige lichamelijke en mentale spanning “opent” jouw lichaam zich voor een betere energiestroom.

Je leert je ademhaling beter te beheersen voor meer controle over je emoties. Naarmate je meer oefent ervaar je de positieve effecten in je dagelijks functioneren, waaronder een algeheel verhoogd bewustzijn en meer mindfullness in elke situatie. Bijvoorbeeld in je werk, tijdens gesprekken of thuis met je partner en/of gezin.

Te verwachten resultaten:

·       Stevig "gronden”, wat resulteert in meer fysieke, mentale en emotionele stabiliteit

·       Meer vitaliteit en verhoogd prestatievermogen

·       Toename van mentale scherpte en helderheid

·       Verbeterde en gestroomlijnde lichaamshouding voor optimaal functioneren

·       Aanvullen van de levensenergie (Qi). Je laadt jouw fysieke en mentale batterij op.

·       Verbeterde nachtrust en meer uithoudingsvermogen

·       Positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen

·       Leren leven in het “hier” en “nu”

·       Meer focus en wilskracht

·       Versterkt immuunsysteem en sneller herstelproces door opheffing van energieblokkades

·       Versterking van spieren, pezen, bindweefsel, botten en gewrichten

·       Meer flexibiliteit en beweeglijkheid van jouw lichaam

·       Stress reductie en vermindering van stress gerelateerde klachten

·       Diepe ontspanning van lichaam en geest

·       Verhoogd zelfbewustzijn

·       Bewuster bewegen

·       Verbeterde bloedcirculatie

·       Meer controle over jouw ademhaling

Ontdek via twee geheel vrijblijvende proeflessen bij IWKA Kung Fu Amstelveen wat dit ook voor jouw gezondheid kan betekenen.

FILOSOFIE

IWKA Kung Fu is gebaseerd op principes van het Zen boeddhisme en Taoïsme. De beoefening van de vechtkunst stelt de beoefenaar in staat om de achterliggende filosofie ervan beter te begrijpen. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld het eerst leren kennen van jouw eigen Body, Mind en Energy via het Zen boeddhistisch concept van 'detachment'. In plaats van te stoten en te slaan met brute kracht, leer je jouw energie maximaal over te dragen door jouw doel heen. Dit heeft geen exploderend, maar imploderend effect. Om deze vaardigheid te ontwikkelen, komen diverse vormen en oefeningen binnen de opleiding aan bod, die ook goed zijn voor het versterken van de Shen (bewustzijn), Yi (intentie) en Qi (energie).

Na het leren kennen van jouw Body, Mind en Energy, ontdek je hoe je op de meest efficiënte manier met Time, Space en Energy kunt omgaan in relatie tot jouw trainingspartner. Als je dit eenmaal begrijpt, ga je ook inzien waarom lengte, lichaamsbouw, gewicht en spierkracht geen belangrijke rol spelen. Uiteindelijk draait het om een staat van puur bewustzijn. Reageren zonder erbij te hoeven nadenken, ook wel staat van leegte genoemd. De filosofie van de Kung Fu is toepasbaar in alle facetten van het dagelijks leven.

Ben je op zoek naar een vechtkunst die meer diepgang biedt, dan alleen maar stoten, schoppen en slaan? Ervaar het bij IWKA Kung Fu Amstelveen.

 

 
Door te trainen bij Kung Fu Amstelveen kan ik mij effectief verdedigen als dat écht nodig is.
— Kim, 3e graad Basic student